Facebook en YouTube worden geconfronteerd met een rechtszaak over concurrentiebeperkend gedrag bij het verbieden van crypto-reclame in 2018.

Advocatenkantoor JPB Liberty heeft eerder vandaag bij de Federale Rechtbank van New South Wales een zaak aangespannen tegen Facebook en Google wegens concurrentiebeperkend gedrag bij het verbieden van cryptokredietreclame in 2018.

JPB betoogt dat het verbod, dat in 2019 werd versoepeld, de markt voor het aanbieden van munten (ICO) heeft gedood en ernstige financiële schade heeft veroorzaakt aan de bredere cryptocurrency-industrie.

JPB Liberty CEO Andrew Hamilton zei dat de tech reuzen als een kartel hadden gehandeld bij het lanceren van het verbod op crypto-advertenties, om de concurrentie van de blokketensector te verpletteren.

Het kostuum heeft meer dan $600 miljoen waarde van eisen van over de Bitcoin Revolution  vergaard, met eiseresign-upsreeks om tot 21 Augustus open te blijven. Hamilton gelooft dat de totale waarde van eisen aan zo veel zoals $300 miljard kon groeien.

De zaak is gefinancierd door vrienden en familie van Hamilton, in aanvulling op institutionele rechtszaken financiers. Als het kostuum succesvol is, zullen de eisers 70% van om het even welke toekomstige regeling ontvangen, terwijl de begrafenis van het geval de resterende 30% zal oogsten.

Aangezien het proces is ingediend in Australië, zal de verliezende partij in de zaak aansprakelijk zijn voor het betalen van alle juridische kosten die tijdens de procedure worden gemaakt.

Youtube crypto oplichterij floreert

In een toespraak tot Cointelegraph heeft Hamilton het voorwendsel van de firma’s om de consumenten te beschermen tegen oplichterij met de rechtvaardiging van het verbod op crypto-advertenties, met de grond gelijk gemaakt.

„Er staan overal op YouTube oplichters die zich voordoen als de Ripple CEO, de Binance CEO.“

Youtube heeft gefaald om echte imitatie oplichting te verbieden, terwijl het echte bedrijf wordt verboden,“ zei Hamilton, en merkte op dat Binance juridische stappen heeft ondernomen tegen YouTube.

„CZ, de CEO van Binance, heeft gezegd: „wij, Binance, kunnen niet adverteren op YouTube […] maar je laat oplichters die mijn beeld gebruiken en adverteren, niet alleen op YouTube posten, maar ook adverteren op Google AdWords.“

Hamilton zei dat onderzoek heeft aangetoond dat de meerderheid van de zwendelpraktijken die geassocieerd worden met cryptocurrencies, imitaties zijn waarin fraudeurs beweren geassocieerd te zijn met de blockchain industrie – waarbij een recente proliferatie van crypto-imitatie-zwendelpraktijken met behulp van YouTube om slachtoffers te vinden.

„Het is het meest verschrikkelijke en schandelijke wat ik ooit heb gehoord,“ voegde Hamilton eraan toe.