DOJ annoncerede i dag sin største Bitcoin-buste endnu fra terroristgrupper ISIS, al-Qaida og Hamas’s militære afdeling al-Qassam-brigaderne.

Det amerikanske justitsministerium beslaglagde millioner i krypto fra tre terroristgrupper.

Bitcoin Era midler blev taget fra ISIS, al-Qaida og Hamas al-Qassam-brigaderne.

Cryptocurrency blev doneret til sociale mediekampagner, der blev styret af grupperne

Det amerikanske justitsministerium annoncerede i dag, at det har beslaglagt millioner af dollars i Bitcoin i besiddelse af terroristgrupper Den Islamiske Stat i Irak og Levanten (ISIS), al-Qaida og Hamas militære afdeling al-Qassam-brigaderne.

Ifølge en frigivelse blev midlerne opnået af grupperne via kampagner på sociale medier designet til anonymt at skaffe penge fra hele verden. Regeringen beslaglagde mere end 300 cryptocurrency- konti sammen med fire websteder og fire Facebook-sider bundet til de sociale medier og fundraising-bestræbelser.

Dette er den amerikanske regerings hittil største beslaglæggelse af terrorisme-relateret cryptocurrency ifølge DOJs erklæring.

Vær den første til at prøve vores belønningstegn.

Optjen symboler passivt, mens du læser. Brug dine tokens i vores belønningsbutik

„Terroristnetværk har tilpasset sig teknologi, der gennemfører komplekse økonomiske transaktioner i den digitale verden, herunder gennem cryptocururrency. IRS-CI-specialagenter i DC-cybercrime-enheden arbejder intenst for at ophæve disse finansielle netværk,“ sagde finansministeren Steven T. Mnuchin, i en udgivelse. „Dagens handlinger demonstrerer vores løbende forpligtelse til at stille ondartede aktører til ansvar for deres forbrydelser.“

Justitsministeriet afdækkede tre klager over fortabelse og en kriminel klage i dag, der detaljerede omfanget af operationen, som krævede samarbejde mellem Internal Revenue Service (IRS), Department of Homeland Security (DHS), Federal Bureau of Investigation (FBI) og anklagerne fra DC De Forenede Staters advokatkontor og National Security Division.

Kampagnen al-Qassam Brigades begyndte online i begyndelsen af ​​2019, med sine sider, der hævdede, at Bitcoin-donationer var „ikke kunne spores og ville blive brugt til voldelige årsager,“ ifølge justitsministeriets frigivelse. De viste også metoder til, hvordan dem, der sender Bitcoin, potentielt bedre kunne dække deres spor.

Imidlertid var retshåndhævende myndigheder i stand til at spore donationerne og ikke kun beslaglægge 150 konti, der hvidvaskede penge, men også udførte søgningskontrakter mod amerikanske baserede personer, der donerede til kampagnen.

Al-Qaida-kampagnen, som i vid udstrækning var baseret på Syrien, og som klagen hævder, hævdede ofte at være en velgørenhedsorganisation, men var designet til at udstyre syriske terrorister med våben. Klagen søger fortabelse af 155 cryptocurrency-konti tilknyttet organisationen.

I mellemtiden krydser ISIS-kampagnen faktisk med Justice Department’s bestræbelser på at bekæmpe COVID-19-relateret svig, da et websted af „ISIS-facilitator“ Murat Cakar solgte falske N95-masker og ville tragt indtægterne mod terroristgruppen. I sin frigivelse delte det amerikanske justitsministerium billeder af websteder og kampagner på sociale medier, der førte til fortabelse og kriminel klage.